marți, 12 aprilie 2011

Mihai Bendeac" fereşte-te de omul roş, iară mai ales de cel spân

Ăsta trebuia sa fie desenul de Halloween, dar am postat altul, nu ştiu la ce mi-a stat capu' atunci.
Oricum, îl postez acuma, altfel se învecheşte gluma.

Şi apropo de glume învechite...cineva să-l oprească pe Bendeac. Emisiunea aia..."În puii mei" dă cancer la creier. NU E AMUZANTĂ. În primul rând, titlul emisiunii: în puii mei. Înjurăturile nu au fost niciodată amuzante, decât cu mici excepţii: înjurături grosolane, cu morţi, puli, căcat, etc.(folosite şi într-un anumit context) pot fi amuzante. Dar înjurături "soft" de copii de clasa a 5-a, care se vor expresii ale homosexualului stereotipic, nu sunt amuzante. Mai mult, cică Mircea Solcanu ăla nu folosea "în puii mei" înainte să apară Bendeac. Oricum, m-a enervat emisiunea asta de când am citit titlul.
În al doilea rând, "personajele" lui. Telecomandaţii(fii atent, le-a dat şi nume), Perversu' ăla, Fernando, piţipoance, becali şi alţi monştri prâsliţi din Internetul românesc. Filmuleţul cu "Pluralul de la telecomandă" e vechi de UN AN. Niciunde nu mai apar oamenii ăştia decât la "In puii mei". Au fost nostimi pe moment, am râs ceva timp, dar am trecut mai departe. NU. Bendeac îi mulge până la epuizare, până când mai auzi pe cineva în tramvai care râde la un "nu ştiu, nu ştiu d-astea"...Of... Iar simţul creativ al show-ului....personajele astea au apărut în toate situaţiile posibile, zicându-şi poantele la fel de fiecare dată, din nou, şi din nou...la restaurant, la dentist, cu Moş Crăciun, la curtea lui Ţepeş, în buncărul lui Hitler(HITLER. HITLER, nu-mi vine să cred), mă mir că n-au făcut o aventură în spaţiu sau în epoca de piatră.

În fine, show-ul e neamuzant de la început până la sfârşit. Până la urmă îşi trage inspiraţia din oamenii ăştia "mondeni" pe care lumea o să-i uite la un moment dat. Peste 10 ani, nimeni n-o să mai ştie cine e Bianca Drăguşanu&friends, iar când oamenii ăştia o să moară, NIMĂNUI N-O SĂ-I PESE.şi legat de comic, fantomele sunt Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Grigore Vasiliu Birlic şi Amza Pellea în ultimul cadru(l-am adăgat mai târziu, din nou, nu ştiu la ce mă gândeam).

4 comentarii:

mache spunea...

sunt de acord cu tine, da cine iti citeste blogu nu creca se uita la bendeac si invers.

a, si l-ai uitat pe dem.

ps. astept desenu cu animale NE A PA RAT

Sergiu Floroaia spunea...

azi ce-am dat si eu una pe twitter:
http://twitter.com/#!/sergiufloroaia/status/58088363307188224

Anonim spunea...

asta da coincidenta cu omul ros si cel span...chiar azi am facut fisa de lectura de la "povestea lui harap-alb"

olahus spunea...

The nightmare ain't over... http://daimadeadun.wordpress.com/2012/02/24/macaragiu-bendeac/