miercuri, 14 octombrie 2009

Circul ZburătorMonty Python A FOST o trupă de umor britanică şi ESTE cel mai bun şi amuzant lucru care a ieşit din Anglia (după cuvântul "fuck", ăla e pe locu' unu).
Prin anii 60-70, aveau emisiunea asta, Monty Python's Flying Circus, plină de umor suprarealist, aiurea, ilogic, pervers şi ciudat în general (ceea ce e normal, având în vedere că asta se petrecea în anii 70, când orice era posibil). Sketchurile lor sunt pline de personaje şi/sau/în situaţii CIUDATE, care au devenit clasice. De exemplu: un om care cumpără un papagal mort, Ministerul Mersurilor Amuzante, neaşteptata Inchiziţie spaniolă etc etc. Şi pentru o doză în plus de ciudăţenie, mai erau şi secvenţe scurte animate cu subiecte prea bizare pentru a fi jucate pe viu.

Prezentarea pitonilor, de jos în sus, de la stânga la dreapta:
Eric Idle: cel mai cunoscut şi mai tânăr dintre ei, şi cel care a profitat cel mai mult de faima grupului, apărând în filme căcăcioase americane. Eu l-am desenat cum apare într-un sketch, ca un frustrat sexual.
Graham Chapman: liderul pitonilor, care a murit cu o zi înainte ca grupul să facă 20 de ani. Era gay complet, cu soţ, copil adoptat, ateu, tot ce se poate. E faimos pentru personajul serios Colonelul.
John Cleese: cel mai instabil dintre ei. Pe lângă că a fost prima persoană care a zis "shit" la televiziunea britanică (şi "fuck" la o înmormântare, cea a lui Chapman). a jucat şi el în filme proaste americane şi are o specie de lemuri numită după el.
Terry Jones: era "inimosul" grupului şi unul dintre principalii scriitori ai sketchurilor. Printre personajele sale era şi Dl. Creosote, un bărbat obez şi bulimic (?!)
Terry Gilliam: capul plutitor e responsabil pentru animaţiile suprarealiste. De altfel, era şi regizorul filmelor. Amu e regizor supercunoscut. Poate aţi auzit de "Fraţii Grimm" sau "Fear and Loathing in Las Vegas"
Michael Palin: Ultimul şi cel din urmă, Michael Palin, care juca aproape toate rolurile de băbuţe, mame sau femei bătrâne. Acuma face documentare în jurul lumii, mai mult sau mai puţin îmbrăcat în femeie.

Mostre:

Un comentariu:

Miruna spunea...

dangerous keep left signs =))
=))=))=))=))